Μερικές συμβουλές που θα διευκολύνουν τη ζωή σου στην πρώτη σου μετακόμιση!

thumbupΑν αποφασίσεις να μοιραστείς ένα διαμέρισμα με ένα φίλο, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε την τοποθεσία και να κάνετε μία λίστα με τα σημεία που είναι σημαντικά και για τους δύο σας. Προσπαθήστε να είσαστε σταθεροί, ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε ένα διαμέρισμα πιο εύκολα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνεις ακόμα κι αν μείνεις μόνος σου.

Η μετακόμιση δεν είναι εύκολη δουλειά, γι’ αυτό μην βιαστείς να πάρεις αποφάσεις. Πριν ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά ενός νέου διαμερίσματος (π.χ. δεν υπάρχει μπαλκόνι, ο  δρόμος έχει πολλή φασαρία).

Πριν μετακομίσεις, καλό θα είναι να συμφωνήσεις με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος για την ημερομηνία και την συγκεκριμένη ώρα που μπορείς να μετακομίσεις, ώστε να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Καλό θα ήταν να μπορούσες να καθαρίσεις το διαμέρισμα 1-2 ημέρες πριν τη μετακόμιση.

Θα είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να καθαρίσεις το διαμέρισμα με όλα τα έπιπλα και τα υπάρχοντά σου σε κούτες στη μέση κάθε δωματίου. Αν ο ιδιοκτήτης έχει βάψει το διαμέρισμα, ίσως θα πρέπει να καθαρίσεις τα πατώματα από μπογιές που ίσως έπεσαν κάτω.

Επίσης είναι ευκαιρία να ελέγξεις το διαμέρισμα για τυχόν επισκευές που χρειάζονται ώστε να υπάρξει καιρός να ολοκληρωθούν. (π.χ. Υδραυλικά, σπασμένο καπάκι τουαλέτας, βουλωμένες αποχετεύσεις, νιπτήρες ή νεροχύτες, θερμοσίφωνας, κλειδαριές ασφαλείας κ.λ.π.)

Έλεγξε αν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος – ντουλάπες, ντουλάπια κουζίνας κ.λ.π. Επίσης καλό θα ήταν να μετρήσεις το μήκος των τοίχων ώστε να είσαι σίγουρος ότι η πελώρια βιβλιοθήκη που είχες στο παλιό σου σπίτι θα χωρέσει και στο καινούριο. Και πριν αγοράσεις καινούρια ηλεκτρική κουζίνα, ή άλλα έπιπλα, βεβαιώσου ότι όλα θα βρουν τη θέση τους χωρίς πρόβλημα.

Σου ευχόμαστε καλή διαμονή στο καινούριο σου διαμέρισμα.