Όταν μετακομίζεις σε ένα καινούριο διαμέρισμα, ανυπομονείς να διακοσμήσεις και να οργανώσεις τον χώρο σου, σωστά και με ασφάλεια. Μην αρχίζεις να βάζεις καρφιά σε όλους τους τοίχους για να κρεμάσεις ράφια, πίνακες, αφίσες ή διάφορα κουζινικά. Πάρε μια ανάσα και σκέψου τι πάει καλύτερα πού, πόσο ψηλά θέλεις να βάλεις κάτι ή πόσο χαμηλά, το χρώμα των τοίχων και πως συνδυάζονται τα πράγματά σου καλύτερα.

thumbup-Κάρφωσε με ασφάλεια με μερικές μικρές συμβουλές για να διευκολυνθεί η ζωή σου.Nail On Wood

Ας αρχίσουμε με το σφυρί και το καρφί που κρατάς στο χέρι σου. Καλό θα ήταν κάποιος να κρατήσει τον πίνακα στον τοίχο για να δεις αν σ’ αρέσει το ύψος και αν είναι ευθυγραμμισμένος.

Τα δάχτυλα είναι επικίνδυνα εκτεθειμένα, και στη βιασύνη σου μπορείς να χτυπήσεις. Ένας έξυπνος τρόπος είναι να πιάσεις το καρφί με ένα μανταλάκι και να το χτυπήσεις με ασφάλεια. Αν δεν έχεις μανταλάκια, ίσως θα έχεις μια τσατσάρα με λεπτά δόντια. Σφηνώνεις το καρφί ανάμεσα στα δόντια και απλά κρατάς την τσατσάρα!

Επίσης, θα ήταν καλό να κολλήσεις ένα μικρό κομμάτι σελοτέιπ εκεί που θέλεις να βάλεις το καρφί, για να μην ξεφλουδίσει η μπογιά του τοίχου.