Έχεις όρεξη να ασχοληθείς με λίγο βάψιμο στο καινούριο ή ακόμα και στο παλιό σου σπίτι; Θα ανανεώσει πολύ το περιβάλλον σου! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι και αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ πριν με αυτό το άθλημα, θα σε βοηθήσουν πολύ τα καταστήματα που προμηθεύουν χρώματα, πινέλα και ότι άλλο χρειαστείς.

Young couple together painting wall in their flatΕδώ θα σου δώσουμε λίγες συμβουλές για να σε βοηθήσουμε να πάρεις τη μεγάλη απόφαση.

 

Αν το χρώμα του τοίχου είναι κακόγουστο ή πολύ φανταχτερό, θα είναι δύσκολο να τον καλύψεις με ένα ανοιχτό χρώμα. Γι’ αυτό πέρασέ τον πρώτα  ένα χέρι κίτρινο χρώμα. Ακόμα κι ένα ανοιχτό κίτρινο είναι αρκετό. Το κίτρινο θα εξουδετερώστε τα υπάρχοντα βασικά χρώματα και θα  είναι πιο εύκολο να βάψεις τον τοίχο με το χρώμα που σ’ αρέσει.

Αν θέλεις να κάνεις ένα διάλειμμα από το βάψιμο ή θέλεις να συνεχίσεις την επόμενη ημέρα, τύλιξε την βούρτσα σου σε μία πλαστική σακούλα. Δέσε το πάνω μέρος σφιχτά με ένα λαστιχάκι. Η βούρτσα σου έτσι δεν θα στεγνώσει και θα μπορέσεις να συνεχίσεις τη δουλειά σου άνετα.

Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις ξανά την σκάφη που βάζεις μέσα τη μπογιά, κάλυψέ την καλά με μερικά φύλλα αλουμινόχαρτο. Όταν τελειώσεις το βάψιμο, πετάς το αλουμινόχαρτο και η σκάφη είναι ολοκαίνουρια για μελλοντική χρήση.

Μην ξεχάσεις να καλύψεις με εφημερίδες το πάτωμα, ώστε να μην χάνεις μετά χρόνο προσπαθώντας να αφαιρέσεις τις πιτσιλιές από την μπογιά. Επίσης, φρόντισε να καλύψεις τις μπετούγιες και οτιδήποτε δεν θέλεις να βάψεις με αλουμινόχαρτο, σελοτέιπ ή ταινία. Φρόντισε να βγάλεις το σελοτέιπ και την ταινία μόλις στεγνώσει το χρώμα για να βγουν εύκολα.