Η περίοδος πριν την μετακόμιση είναι συχνά αγχωτική για τους περισσότερους. Για τους περισσότερους η κατάληξη είναι ευχάριστη καθώς αρχίζουν μια νέα ζωή. Η διαδικασία όμως, μπορεί να τους εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό και ίσως να υπάρξουν και ζημιές σε αγαπημένα έπιπλα και άλλα είδη.

 

thumbupΠαραθέτουμε επτά σημαντικές πρακτικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν τα μέγιστα:

 

 

Πετάμε!

Ίσως είναι η ιδανική σας ευκαιρία να πετάξετε όσα άχρηστα πράγματα κρύβετε για χρόνια σε ντουλάπες, πατάρια και αποθήκες. Πριν λοιπόν μετακομίσετε κάντε ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πάντα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε λιγότερο όγκο να μετακομίσετε, καθώς επίσης τα άχρηστα αντικείμενα θα ανοίξουν χώρο για τα χρήσιμα.

 

Σχεδιάστε το νέο σπίτι πριν πάτε

Με χαρτί, μολύβι και μια μεζούρα περάστε μια μέρα μετρώντας το νέο σας σπίτι. Θα διαπιστώσετε έτσι τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν.

 

Για παράδειγμα, ένα έπιπλο δεν θα χωράει εκεί που το θέλατε, οι ντουλάπες δεν είναι αρκετές, η αποθήκη ή το πατάρι είναι χαμηλοτάβανα, ο χώρος για το ψυγείο χωρά μόνο ένα μονόπορτο και όχι δίπορτο, το σαλόνι δεν έχει αρκετές πρίζες κ.λ.π.

 

Βλέποντας όλα αυτά τα ζητήματα από πριν, θα βρείτε και τις λύσεις, οπότε η μετακόμισή σας θα γίνει πιο απλή.

 

Αν έχετε παιδιά ή/και κατοικίδια

Είναι πολύ σημαντικό να μεριμνήσετε ώστε τη μέρα της μετακόμισης να είναι ασφαλή. Το καλύτερο θα ήταν την ημέρα εκείνη να την περάσουν σε κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή να τα πάνε μια βόλτα για μερικές ώρες ώστε να κάνετε τις πιο βαριές δουλειές και να μπορέσετε με μεγαλύτερη άνεση να τελειώσετε πιο γρήγορα.

 

Σε περίπτωση όμως που τα έχετε μαζί σας, απασχολείστε τα παιδιά με τα αγαπημένα τους παιχνίδια ή ανάλογα με την ηλικία τους, ζητήστε να σας βοηθήσουν σε μικρές δουλειές στο καινούριο τους δωμάτιο για να κρατηθούν απασχολημένα και να αισθανθούν χρήσιμα.

 

Φροντίστε μόνο να τηρήσετε τα ωράρια φαγητού και ύπνου για να μην έχετε γκρίνιες. Ενώ μπορείτε να απομονώσετε σε κάποιο δωμάτιο τα κατοικίδιά σας μέχρι να τελειώσει η διαδικασία.

 

Διεύθυνση – τηλέφωνο

Ακούγεται βουνό αλλά δεν είναι! Οργανωθείτε και ενημερώστε φίλους, συγγενείς και δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες για την αλλαγή της διεύθυνσης. Επίσης μπορείτε να ενημερώσετε το ταχυδρομείο της περιοχής σας για προώθηση γραμμάτων σε περίπτωση που δεν μπορέσατε να ειδοποιήσετε τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

 

Καταναλώστε τα αποθέματα

Εφόσον γνωρίζετε την ημερομηνία μετακόμισης, φροντίστε να αρχίσετε σιγά-σιγά την κατανάλωση των προϊόντων που δεν μπορούν να μεταφερθούν, όπως κατεψυγμένα και νωπά φαγητά.

 

Κάντε την πρώτη νύχτα ιδιαίτερη

Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία, κακομάθετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας κάνοντας κάτι όμορφο. Παραγγείλετε το αγαπημένο σας φαγητό και γλυκό ώστε όλοι σας να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα.