Τώρα που μετακόμισες και θα μένεις μόνος σου, θα πρέπει να καθαρίζεις το διαμέρισμά σου με τον λιγότερο δυνατό κόπο, να πλένεις τα ρούχα σου και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Ίσως αυτές οι συμβουλές σου φανούν χρήσιμες.

Το θαυματουργό λεμόνι και άλλες μικρές συμβουλές

1. Για να γυαλίσεις τις βρύσες χρωμίου, τρίψε τες με μισό λεμόνι, ξέπλυνε και τρίψε τες μετά με ένα μαλακό πανί. Μπορείς επίσης να κάνεις τις κατσαρόλες και τα τηγάνια από αλουμίνιο να λάμπουν με τον ίδιο τρόπο.

2. Μπορείς να καθαρίσεις το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων πολύ εύκολα. Σε ένα μπολ που μπορεί να μπει στον φούρνο μικροκυμάτων βάλε 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού και 1 1/2 φλιτζάνι νερό. Τοποθέτησέ το μέσα στον φούρνο και βάλε τον να δουλέψει σε υψηλή θερμοκρασία για 5 – 10 λεπτά, ώστε να συμπυκνωθεί ο ατμός στα εσωτερικά τοιχώματα και την οροφή του φούρνου. Στη συνέχεια, βγάλε το μπολ και σκούπισε καλά το εσωτερικό με ένα μαλακό, καθαρό πανί.

Lemon Essential Oil3. Εξοικονόμησε χρήματα φτιάχνοντας το δικό σου αποσμητικό/αρωματικό χώρου με πράγματα που έχεις στο σπίτι. Γέμισε μία μικρή κατσαρόλα με νερό και πρόσθεσε φλούδες από λεμόνι,πορτοκάλι και μήλο, κανέλα και γαρίφαλα. Βάλε την κατσαρόλα πάνω σε ένα μάτι ηλεκτρικό ή γκαζάκι και άφησέ την να σιγοβράζει. Μπορείς να σβήσεις τη φωτιά, και να την ξανανάψεις αργότερα αν θέλεις.

4. Η γάτα σου μετακόμισε μαζί σου; Αν η άμμος της γατούλας αρχίζει να μυρίζει δυσάρεστα, απλά κόψε δύο λεμόνια στη μέση. Βάλε τα λεμόνια με το κομμένο μέρος προς τα πάνω σε ένα πιατάκι, μέσα στο δωμάτιο. Σύντομα, ο αέρας θα καθαρίσει και θα μυρίζει λεμόνι.

5. Για πιο ισχυρή καθαριστική δράση, ρίχνουμε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού μέσα στο πλυντήριο κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης. Η φυσική λευκαντική δράση του χυμού θα βγάλει τους λεκέδες και θα αφαιρέσει τη σκουριά από βαμβακερά T-shirts και εσώρουχα. Επί πλέον τα ρούχα σας θα μοσχοβολάνε.

6. Λεκέδες ιδρώτα στις μασχάλες των ρούχων σας; Ξεχάστε τα έξοδα του στεγνού καθαρίσματος. Απλά τρίψτε τον λεκέ στα πουκάμισα και στις μπλούζες με ένα μείγμα από ίσα μέρη νερού και λεμονιού. Οι λεκέδες θα φύγουν, τα ρούχα σας θα είναι σαν καινούρια και θα μυρίζουν υπέροχα.